“Time takes everybody out. Time is undefeated.” – Rocky Balboa

 “Aan al het mooie komt een einde,

Al ruim 35 jaar draai ik mee in de top van het darten. Met hoge pieken en diepe dalen. Met 5 mooie wereldtitels en heel veel meer andere mooie prijzen die ik gewonnen heb. Ik heb vele landen gezien en onvoorstelbaar veel mensen ontmoet. Deze sport bracht mij alles waar ik op kon hopen en daar zal ik altijd dankbaar voor zijn. Maar ik heb besloten dat 2019 mijn laatste jaar zal worden als professioneel dartspeler. Ik hoop volgend jaar al mijn fans nog een keer te zien om van iedereen afscheid te kunnen nemen en dan is het goed geweest.

Time takes everybody out. Time is undefeated. – Rocky Balboa”

 

Met deze tekst kondigde Raymond van Barneveld zijn afscheid van de dartwereld aan. Een groots sportman, onlosmakelijk verbonden met het beeld van darten.

Van Barneveld omschrijft zelf hoge pieken en diepe dalen. Topsport kent twee kanten. Enerzijds, winnen, geloofd worden door de pers en pieken op het juiste moment. Anderzijds, omgaan met druk, tegenslagen en verlies. Omgaan met deze twee kanten van sport vraagt om mentale weerbaarheid.

 

“Als hij mentaal sterker was geweest, had hij wel tien keer wereldkampioen kunnen worden.”Ad Schoofs, oud-manager Van Barneveld

 

Wil jij leren hoe jij mentaal sterk wordt en blijft? Hoe jij om kunt gaan met de twee kanten van de topsport-medaille? Of hoe jij kunt presteren op de belangrijke momenten? Neem dan contact met mij op via info@bernadetteramaker.com of plan een afspraak met mij in.