Sport en prestatie psychologe

Ik ben Bernadette Ramaker

Sport- en prestatiepsychologe
Sport en prestatiepsychologe

FUN FACTS

  1. Woonde in vier landen en spreek drie talen vloeiend.
  2. De ijsbaan heeft een speciaal plekje in mijn hart.
  3. Enthousiast, ambitieus en betrokken.
  4. “Hard work wins from talent.”
  5. Je kunt mij gelukkig maken met een goede kop koffie.
Ik ben enthousiast, ambitieus, empathisch en geïnteresseerd in het verhaal van een ander. Sportief ingesteld, hou ervan om te trainen en mezelf uit te dagen. Ik heb een psychologieachtergrond (BSc) en heb mij direct gespecialiseerd in sportpsychologie met de tweejarige European Master in Sport and Exercise Psychology (MSc) in Griekenland en Duitsland.

 

In sportpsychologie komen mijn interesses in het gedrag van mensen en sport prachtig samen. Het is mijn passie om anderen te ondersteunen bij het behalen van hun dromen en doelen. Ik vind het fantastisch anderen te mogen begeleiden om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Als ik een weekend vrij ben, is mijn favoriete zaterdagmiddagbesteding om een kop koffie te drinken in een fijn koffiecafé.

Achtergrond

Meer over mijn academische kant:

Ik heb een bachelor Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd met een half jaar aan de Western Washington University (Bellingham, Washington) in de Verenigde Staten. Vervolgens heb ik mij direct gespecialiseerd met de European Master in Sport and Exercise Psychology in Griekenland (University of Thessaly) en Duitsland (University of Leipzig). Dit was een samenwerking tussen verschillende Europese universiteiten, een heel gaaf programma. In september 2020 heb ik de Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog (POPS) aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond en de titel SPORTPSYCHOLOOG VSPN® verkregen.

In 2013 ben ik lid geworden van de European Network of Young Specialists in Sport Psychology (ENYSSP). Twee jaar ben ik Country Representative van Nederland geweest en sinds mei 2019 ben ik onderdeel van de Managing Council als Applied Department Coordinator. Door mijn master en ENYSSP heb ik een breed internationaal netwerk binnen de sportpsychologie. Op deze manier blijf ik mijzelf uitdagen door de nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied bij te houden en te leren van andere specialisten.

Meer over mijn sportieve kant

Sport heeft altijd al een grote rol gespeeld. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn. Vanaf mijn zesde ben ik actief geweest als langebaanschaatser. Mijn hart was gestolen door het ijs. Met veel plezier was ik onderdeel van de C-selectie in Alkmaar. Na die periode heb ik geschaatst op subtopniveau. Als onderdeel van de schaatstraining heb ik vanzelfsprekend ook de nodige uren gemaakt op de wielrenfiets, hardloopschoenen en skeelers.

 

CrossFit kwam op mijn pad toen ik in Griekenland ging studeren. Ik wist dat er in Griekenland geen ijsbanen waren en schaatsen daarom lastig zou worden. CrossFit biedt mij de ultieme mix tussen fysieke en mentale uitdaging in een sociale omgeving.

 

Ook kan ik enorm genieten van skiën en de prachtige omgeving die daarbij hoort. Mijn lievelingsboom is een besneeuwde dennenboom!

NOG MEER WETEN?

Volg mij op Instagram om zo op de hoogte te blijven of maak een afspraak voor een intake of kennismaking.