Mijn werkwijze

Jouw ontwikkeling staat centraal

Werken met mij

In mijn werk komen een aantal kernwaarden naar voren: duidelijkheid, eerlijkheid, openheid, betrokkenheid en deskundigheid. Deze waarden betekenen voor mij dat wij onze samenwerking goed met elkaar afstemmen en de verwachtingen helder zijn voordat wij beginnen. Jij mag eerlijkheid van mij verwachten over mijn aanpak en expertise in specifieke gebieden. Het is in de begeleiding belangrijk dat jij je open kan stellen om ondersteuning te vragen en ook te kunnen ontvangen. Ik ben betrokken en geïnteresseerd in jouw verhaal. Als persoon en professional wil ik mij continu blijven ontwikkelen en ga hier graag een uitdaging in aan.

Persoonlijke ontwikkeling

Als sportpsycholoog stel ik jou en jouw ontwikkeling centraal. Jij bent de expert over jezelf, jij kent jezelf het allerbest. Iedereen verdient maatwerk en een passende individuele aanpak. Ik werk graag vanuit een faciliterende rol waarbij ik je nieuwe tools aanbied zodat jij deze vervolgens zelf kunt toepassen. Hierbij is er aandacht voor prestatieverbetering in de sport, maar ook voor persoonlijke groei in andere contexten buiten de sport, denk hierbij aan de thuissituatie, studie of werk.

sport psychologie
sport psychologie begeleiding
sportpsycholoog Bernadette Ramaker

METHODE

In het traject kijk ik welke aanpak het beste aansluit bij jouw vraag of doel. Ik heb een nuchtere aanpak en combineer elementen van klassieke mentale training, motiverende gespreksvoering en Acceptance Commitment Therapy.